Доброволец почисти микросметище край местността „Сини вир”

Велико Търново Лайф

05-11-2018, 17:45

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Десимир Лефтеров изхвърли боклуците на недобросъвестни търновци

Десимир Лефтеров ликвидира микросметище, образувало се от недобросъвестни великотърновци край местността „Сини вир”. При тренировка тази сутрин млади хора се натъкнали на грозната гледка на фона на красотата, която природата е дарила на търновските околности. Няколко часа по-късно Десимир спира личния си автомобил до боклуците, събира ги в чували и ги товари, за да ги откара, където им е мястото – на регламентирано сметище.

„Сутринта я започнахме с грозната гледка от действията на един дребен там човечец, обзет от мързел и късогледство. Той бе нагло замърсил едно прекрасно природно петно около местността "Синия вир". Но денят ни завършва със снимките, пратени ни от Десимир. Той не се ослушва много - много и направо действа. С нашите координати и час време. Природата е възстановена. Ей това е ГОЛЯМ ЧОВЕК. Дано има още повече бързо реагиращи.” – споделиха от фейсбук групата „Доброволно чистене – Велико Търново”.

„Колко е хубаво да натровиш природата за поколения напред. Караш си колата! Гледаш отбивка от пътя и си казваш: "Защо ли пък да не спра и да си изхвърля сред природата всичкия боклук от работа или дома? Я да донеса и онези 60-70 чувала отпадък, които останаха след ремонта на апартамента. Ех, че е приятно да ги хвърлиш сред природата и да не ти пука вече.” – възмущават се активните спортни търновци от „Търново Рънс”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов