Цветан Цветанов : Има ли съмнения за корупция, държавата поощрява разследващите органи

Мисия

02-11-2018, 12:03

Снимка:

фейсбук Цветан Цветанов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тече процедура за начин на обезщетяване на жертвите на трафик на хора

„Когато има съмнения за корупция, дори и на най-високо политическо ниво, държавата винаги е поощрявала разследващите органи да направят нужните проверки и истината да излезе наяве. Това е нашата сила – имаме политическа воля за ефектива борба с корупцията и няма нито един човек, който да е защитен.” - това коментира пред журналисти във Велико Търново председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Депутатът откри във ВТУ конференция, посветена на трафика на хора под надслов „С теб съм! Важният си ти! Трафикът на хора е сериозен проблем“.

„В никакъв случай не може да се говори за криза в държавата при положение, че има рекордно висок БВП от 116 млрд. лв., увеличение както на доходите на гражданите, така и на средствата, които държавата отделя за различните сектори. Всеки път, когато се съберем на коалиционен съвет, с нашите партньори отчитаме напредъка в изпълнението на управленската ни програма и до ден днешен нямаме нито едно концептуално различие с тях.” – каза пред журналистите Цветанов.

България все още запазва водещите си позиции като източник на трафик на хора и няма достатъчно добра идентификация на жертвите. Цветанов сподели, че в момента тече съгласувателна процедура за възможността, когато едно лице бъде осъдено за трафик и държавата конфискува неговото имущество, генерирано посредством това престъпление, то експлоатираното лице да бъде обезщетено с част от тези средства, отнети в полза на държавата. „По този начин искаме да има поне частична компенсация за целия ужас, изживян от жертвата.” – обясни депутатът.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)