Цветан Цветанов се запозна с ремонтите в свищовското село Ореш

Мисия

30-09-2018, 15:04

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В селището вече са асфалтирани над 6000 квадратни метра пътища

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан 
Цветанов посети свищовското село Ореш, където провери хода на работата по започналите улични ремонти.
Преасфалтирането на улици в Ореш и останалите населени места в общината бе обезпечено с 500 хиляди лева, отпуснати с постановление на 
Министерски съвет за рехабилитация на най-компрометираните улици. След направения анализ и разчет, средствата са разпределени по брой жители във всяко едно от 15-те населени места и вече започна асфалтирането. В село Ореш вече са асфалтирани над 6000 квадратни метра пътища.
„За първи път от десетилетия кметствата получават такъв допълнителен 
финансов ресурс за текущи ремонти извън общинския бюджет“, категоричен бе кметът на община Свищов Генчо Генчев, който също бе в селото с Цветанов. Заедно с тях бяха и кметът на Велико Търново Даниел Панов, народният представител Станислава Стоянова и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов. Генчо Генчев отново изрази задоволството си от неизменната подкрепа, която среща в лицето на Цветанов и народните представители от ГЕРБ, а също и от правителството на премиера Борисов.
Свищовският градоначалник също така информира, че е подготвен проект за подобряване на енергийната ефективност на читалище "Филип Станиславов" в Ореш.
В Ореш Цветанов и придружаващите го представители на местната и държавна власт бяха топло посрещнати от жителите. Кметът на селото Любомир Иронов благодари за отпуснатите средствата и каза, че такива пари не са влизали в населеното място от 90-те години на миналия век. Той обясни, че улиците са били бетон, изливан през 80-те и сподели, че хората са изключително доволни от ремонтите. „За мен са много важни срещите, които непрекъснато провеждаме с вас, кметовете на населените места, защото вие най-добре познавате местните проблеми”, заяви Цветан Цветанов.
По време на визитата си в селото Цветанов разговаря с местно семейство, 
което прави ремонт в дома си и дори се включи в разтоварването на 
строителни материали, които помогна да бъдат пренесени в двора на 
къщата. Съпрузите споделиха, че са много доволни от новите пътища, а 
председателят на ПГ на ГЕРБ ги призова, като дойдат избори да подкрепят 
онези, които нещо са свършили за населените места.
В Ореш Цветан Цветанов поднесе съболезнования на близките на един от 
най-активните съмишленици на ГЕРБ в селото - Йозо Капелов, който 
внезапно почина преди два дни.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"