Задържаха мъж, дирен от румънските власти заради катастрофа с трима убити

Крими

09-08-2018, 10:58

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът е с ефективна присъда от 2 г. за непредумишлено убийство

По искане на Окръжна прокуратура – Габрово, съдът взе мярка „задържане под стража“ по отношение на български гражданин, издирван с Европейска заповед за арест. Българският гражданин В. Д. е обявен за международно издирване от румънските съдебни власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от съд в гр.Маре, Румъния за изтърпяване на присъда.

На 06.08.2018 г. на територията на Габровска област, е задържан български гражданин, спрямо когото на 08.05.2018 г. от румънските съдебни власти е била издадена Европейска заповед за арест за изтърпяване на наложена му от румънски съд наказателна присъда с наказание лишаване от свобода в размер на две години за непредумишлено убийство - поради невнимание по време на шофиране, причинил произшествие с трима загинали и телесно нараняване на други двама.

 На 08.08.2018 г. Окръжна прокуратура – Габрово е поискала от съда вземане на мярка „задържане под стража“ спрямо лицето, с оглед осигуряване участието му в производството по изпълнение на Европейска заповед за арест до  фактическото му предаване на румънската държава. Искането е уважено от Окръжен съд – Габрово и определението подлежи на обжалване.

Предстои разглеждане от съда на производство по изпълнение на Европейска заповед за арест по същество.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов