220 свободни места държавна поръчка обяви ВТУ

Животът

29-07-2018, 12:40

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вузът ще работи без ваканция и през август

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ обяви 220 свободни места държавна поръчка, които са останали незаети след второто (последно) класиране.

107 са свободните места в специалностите „Педагогика на обучението по …”, редовно обучение и 12 – в задочната форма.

6 места има във филологиите , 11 – в „История” и „Археология”. 10 – „Теология”, 2 в „Етнология”, по 7 свободни места има в специалностите „Политология” и „Социални дейности”, 3 – в „Право”.

Цели 28 бройки не са заети в „Информатика и компютърни науки”, само 2 са местата в „Изобразително изкуство”. Всички тези места са за редовна форма на обучение.

Желаещите да учат задочно могат да попълнят 10 места в специалност „История”, 2 за „Философия” и 7 за „Теология”.

 

Всеки, който отговаря на условията за прием в съответната специалност, независимо от това дали е кандидатствал в университета или не, може да се запише за студент. Признават се оценки от държавните зрелостни изпити, както и оценки от кандидатстудентските изпити, положени във Великотърновския или Софийския университет. Кандидатите с дипломи за средно образование, издадени преди 2008 г., които нямат успешно положен кандидатстудентски изпит, преди записването полагат тестове по български език и/или история (по избор).

За кандидатите за някои специалности със специфични кандидатстудентски изпити (музика, изобразително изкуство, физическо възпитание, теология, говорно-комуникативни способности и др.) в деня на подаване на заявленията се организират събеседвания и проверки на знанията и уменията.

 

Записванията се извършват в Бюрото за кандидатстудентска информация, реклама и прием, първи етаж на ректората. Те стават веднага и продължават до изчерпване на свободните места. Университетът ще работи без ваканция през месеците юли и август.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)