На бани по царски

Арт и Стил

27-07-2018, 10:34

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Почивка с физиотерапевтични процедури по здравна каса

Ако се чудите защо по царски, нека поясним. Цар Борис III е отседнал за пръв път в селището през 1925г.  След като е получил облекчение на своите болежки, благодарение на минералните бани,  през 1929 г. се построява царската вила в Баня, а специално за него и царската баня. 

Днес карловското градче Баня е сред дестинациите за отдих сред природата,  СПА и балнеотуризъм. 

Освен традиционните комплекси за рехабилитация, бани и басейни,  вече има изградени и модерни  СПА хотели, където освен да почивате, може да се възползвате от физиотерапевтични процедури по здравна каса. 

Хотел "Царска баня" приема гости с талон N3 за специалист физиотерапия, код 23.  Физиотерапевтичните процедури се назначават индивидуално, след консултация със специалист.

Центърът разполага с иновативна апаратура, която успешно се прилага при лечение на хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната система,  кожни и гинекологични заболявания. 

За мускулно-скелетни болки след травми се прилага ударно-вълновата терапия. Този метод успешно се използва във физиотерапията, ортопедията и спортната медицина. Най-честите приложения са свързани с лечение на хронични заболявания на мускулите и сухожилията, болки във врата и кръста - болки в раменете, епикондилит, болки в кръста, болки в ахилесовото сухожилие, пателарен тендонит и болезнени точки. 

Електромагнитното поле с висок интензитет също влияе благоприятно върху човешките тъкани. Терапевтичните ефекти от високо-интензивна магнитотерапия облекчава болката, заздравява фрактури. Магнитотерапията се използва за третиране както на остри, така и на хронични болки, засягащи опорно - двигателния апарат и нервната система.

 

Ефектът от терапиите се подсилва от въздействието на минералната вода и торфената кал.

За клиентите, избрали да отседнат в хотел "Царска баня" с направление за физиотерапия, има специален пакет за настаняване на база нощувка, закуска, обяд и вечеря. Гостите в комплекса ползват безплатно топъл минерален басейн с джакузи и топилка. Препоръчителният престой с ползвване на процедури и терапии по здравна каса е минимум 5 нощувки. 

За допълнителна информация и резервации посетете официалния сайт на хотела





Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов