Попълнени са три нови професионални паралелки в търновски училища

Мисия

22-07-2018, 17:38

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

"Приложен програмист", "Графичен дизайнер" и "Електронна търговия" са новите специалности

Три нови професионални паралелки ще има във великотърновски училища, ученици се набират за други две. Това каза пред Радио „Фокус“ Пенка Игнатова – директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.

„Тази година новите професии са „Приложен програмист“ в ПМГ „Васил Друмев“, „Графичен дизайнер“ в СУ  „Емилиян Станев“, „Електронна търговия“ в Старопрестолна  професионална гимназия по икономика, „Оператор на машинното производство“ в СУ „Владимир Комаров“,  както и „Библиотекар“ в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, обясни Пенка Игнатова.

Тя допълни, че с изключение на последните две специалности, още на първо класиране са попълнени трите професионални паралелки.  „Все още се набират ученици за специалностите „Библиотекар“ в Хуманитарна гимназия  и „Оператор на машинно производство“ в СУ „Владимир Комаров“, които имат подписан договор за съвместна работа с фирма за производство на дървесина“, каза Пенка Игнатова. Тя изрази надежда техническата  паралелка да се реализира, тъй като ще бъдат необходими подготвени млади специалисти за работа във фирмата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов