Малайзийка стана Мис Фестивал 2018

Велико Търново Лайф

22-07-2018, 18:00

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

20 красиви участнички от Грузия, Китай, Мексико, Венецуела, Малайзия, Коста Рика, Русия и Боливия взеха участие в 19-ото издание на конкурса „Мис Фестивал“, разказа Общинската информационна агенция.

Събитието се провежда в рамките на Международния фолклорен фестивал, който бе официално открит снощи в старопрестолния град. В неделния горещ ден прекрасните момичета и многобройната публика потърсиха прохлада в басейна до бившия Радиотехникум, където се състоя конкурсът. Жури с председател Емил Павлов, президент на емблематичното събитие, оцени дамите в два кръга – дефиле и представяне на характерно за съответната страна изпълнение. За първи път в международния фестивал тази година Велико Търново посреща Боливия и Малайзия. Шумните агитки на представителките на Мексико и Коста Рика бяха в центъра на шоуто, а поддръжниците на Русия, със знамена в ръка, подкрепяха своите най-красиви участнички от басейна.

Мис Чар в конкурса днес стана една от представителките на Мексико – 21-годишната Андреа, която е студентка по биомедицина. Трета стана Хулия Монтеро от Венецуела – тя се отличи с предизвикателния си зелен костюм и свободно сценично присъствие. Хулия живее в Неапол от 13 години, танцува от малка. Екзотичната красавица определя танца за свой най-добър приятел.С традиционен китайски танц с ветрила в един приказен свят пренесе аудиторията представителката на Китай – нежната и стилна Янг Уан Янг. Танцът символизира полъха на вятъра от крилата на пеперуда, обясни специално за Общинското радио момичето. Тя е на 20 години и споделя, че за нея е чест да бъде участник във фестивала. „Тук е изключително красиво, във Велико Търново има прекрасни хора, щастливи сме, че сме тук“, акцентира Янг.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов