275 младежи се включват в проекта „Да спортуваме заедно, повярвай, че можеш”

Спорт

11-07-2018, 15:01

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта

Започва изпълнение на дейностите по проекта „Да спортуваме заедно, повярвай, че можеш”.  Програмата е защитена от неправителствената организация „Сикс спорт” в партньорство с Община Велико Търново. С бюджет от 35 183  лева, осигурен от Министерството на младежта и спорта, в продължение на 5 месеца ще се проведат занимания по мотокрос, ендуро, колоездене, с ролери и бойното изкуство муай-тай. В тренировките ще бъдат обхванати 200 деца на възраст между 15 и 19 години, 50 младежи  19-29-годишни и 25 момичета и момчета и в неравностойно положение, съобщи ръководителят на проекта и председател на „Сикс спорт” Георги Недев. Треньор на участниците по муай-тай ще бъде републиканският шампион Димитър Марков, а негов помощник Илиян Чавдаров. Координатор е Биляна Първанова.

Предвидени са четири тренировки. Във Велико Търново те ще се проведат на 17 и 19 юли от 17,00 часа в парк „Дружба”. Представяне  на видовете спорт ще има в Дебелец и Килифарево. Те ще се състоят в празничните за градовете дни – на 4 август  в Дебелец, и на 28 август в Килифарево.

Със средствата на проекта са закупени специални екипировки и предпазни средства, нови моторчета и ролери.  „Главната цел е да насърчим младите хора към практикуване на спорт и спортни занимания, чрез които могат да насочат негативната си енергия към нещо по-хубаво”, каза Георги Недев.

Видеоклип, който разказва как едно момче преодолява агресията си чрез спорт, е очакваният траен продукт, подготвян от изпълнителите на проекта. Филмът ще бъде презентиран в училищата и социалните мрежи,  отбеляза Недев.

Актуална информация за планираните събития ще се публикува във фейсбук страницата на „Сикс спорт”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов