Академици и професори ще разискват миналото, настоящето и бъдещето на Павликени

Велико Търново Лайф

28-06-2018, 13:52

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кръглата маса е днес от 17,30 ч. в залата на Общината

Елитът в българската научна историческа мисъл се събира в Павликени за кръгла маса по повод 75 години от обявяването му за град. На тема „България и Павликенският край – минало, настояще и бъдеще” ще разговарят академици и професори с принос в научното дело.

На 28 юни 2018 г. от 17:00 ч. е кръглата маса, която ще се проведе в Заседателната зала на Община Павликени.

Сред поканените за участие е председателят на БАН и бивш министър на образованието акад. Стефан Воденичаров. Павликени очаква да посрещне и академиците Атанас Попов и Иван Радев. Бившият председател на Народното събрание и служебен министър-председател проф. Огнян Герджиков също се очаква да вземе участие в кръглата маса. Бившият зам.-ректор на ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“ проф. Петко Петков ще представи резултатите от свои проучвания по време на дискусията. Сред поканените е и полярният изследовател проф. Христо Пимпирев, както и писателите Антон Дончев и Димитър Томов. Останалите поканени са проф. Ваня Янкова, проф. Стоян Атанасов, проф. Тодор Галунов и директорът на ИМ-Павликени Нели Цонева.

  Всички граждани са добре дошли да бъдат публика на дискусията в навечерието на празника на града, съобщават от Общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов