Министър Ангелкова се срещна с бъдещи кадри по туризъм в Свищов

Мисия

23-04-2018, 18:15

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Генчо Генчев подари на министър Ангелкова осветена икона на св. Петка

По покана на кмета Генчев, министърът на туризма Николина Ангелкова посети днес Свищов и се срещна с бъдещи кадри по туризъм. На посещението в Свищов присъства и областният управител проф. д-р Любомира Попова, която заедно с министърката посети три учебни заведения в Свищов, в които професионално се обучават ученици и студенти в областта на туризма. 

В Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ гостите бяха посрещнати с бурни аплодисменти, а министър Ангелкова говори на младите хора за възможностите, които предоставя развитието на туризма в България. Тя официално откри стая по туризъм в гимназията и остави послание в книгата за впечатления на училището. Заедно с кмета на Свищов Генчо Генчев, председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кмета Анелия Димитрова, директорът на дирекция „Култура и КН“ Росен Маринов и началник отдел „Образование“ Румяна Кузева посетиха  СА „Димитър А. Ценов“, където бяха посрещнати от ректора доц. Иван Марчевски и се срещнаха с академичното ръководство, преподаватели и студенти. Срещата с министър Ангелкова беше доста вдъхновяваща и полезна. По време на нея студентите разбраха, че могат да разчитат на подкрепата Министерството на Туризма и да реализират своите практики и стажове там. Министър Ангелкова отбеляза, че туризмът в България е сред браншовете с най-малка безработица и подкрепата на професионални кадри и инвестициите в тяхното обучение са приоритет. „Производството на кадри, които са ключови за туризма е важна кауза, за да могат младите хора да се реализират и останат в България.“ – каза още тя. 

По програма Николина Ангелкова посети и Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“, където бе посрещната от директорката инж. Веска Николова, и остана силно впечатлена от желанието за развитие на младите хора. Министър Ангелкова се запозна лично с учениците, които се обучават в професията „Ресторантьор“, както и с техните професионални умения.

В края на своята еднодневна визита в Свищов министър Ангелкова благодари на общинското ръководство за разнообразната програма и възможността да се срещне лично с бъдещите кадри по туризъм. Тя сподели още, че за нея, като министър, е изключително важна обратната връзка с тях, за да може разбере как виждат своята бъдеща професионална реализация в България.

Кметът Генчев благодари за посещението и отбеляза, че в Свищов за първи път пристига министър на туризма, което от своя страна означава много, както за учениците, така и за общинското ръководство. Той подчерта, че изключително разчита на подкрепата на Министерството на Туризма при разработването и популяризирането на туристически бранд на община Свищов. Генчо Генчев подари на министър Ангелкова осветена икона на св. Петка, с пожелание да я закриля и да ѝ напомня за Свищов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)