Свищовската академия участва в Панорама на образованието – Козлодуй '18

Мисия

20-04-2018, 13:39

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целта на събитието е да подпомогне зрелостниците

За втора поредна година Община Козлодуй бе организатор на 2-дневен форум - Панорама на образованието, професионалното ориентиране и реализиране. Целта на събитието е да подпомогне всички заинтересовани ученици, зрелостници, както и техните родители в избора на училище, в което да продължат средното си и висше образование. Инициативата на Общината се осъществи с подкрепата и съдействието от страна на Регионално управление на образоването – Враца, Център за кариерно ориентиране – Враца и младежи от ОДМП, гр. Козлодуй.
Панорамата беше насочена към учениците от 6 и 7, и от 11 и 12 клас. В двата дни на събитието активно участие вземаха средни училища, професионални гимназии, филиали на университети, университети, Интеграл – Образователни програми, учители от „Заедно в час” и представители на работодателите.

Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, която беше представена от зам.-ректора по „Студентска политика и институционални комуникации“ – доц. д-р Николай Нинов и координатора по „Образователен маркетинг“ – гл. ас. д-р Юлиян Господинов, се включиха активно в събитието. Щандът на Свищовското висше училище беше един от най-посещаваните, а сред посетителите му бяха - бивши, настоящи и бъдещи възпитаници – заедно със своите родители. Младите козлодуйски средношколци и бъдещи зрелостници се интересуваха най-вече от специалностите, цената на обучението, условията за кандидатстване, финансовите стимули, битовите удобства, възможностите за кариерно-консултиране и реализация на възпитаниците на Свищовската Алма Матер, и не на последно място от социалният живот в крайдунавския град. По време на мероприятието доброволци от Младежки парламент-община Козлодуй анкетираха участниците, с цел да се обобщи смисълът от подобно мероприятие, както и да бъдат дадени препоръки за следващите издания. Младежите от парламента насочваха посетителите към шатрите с учебни заведения и работодатели.
Целта на Панорамата беше да мотивира повече млади хора за успешна професионална бъдеща реализация чрез избор на подходящо учебно заведение.
 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов