Крадец на морфин и апаш, нахлул в букмейкърски пункт, остават в ареста

Крими

02-04-2018, 13:52

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Разследването на дейността им продължава под ръководството на Районна прокуратура

Пламен  З. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан във връзка с  това, че на 28.03.2018 г. в гр. В. Търново, от „Трето вътрешно отделение“ на МОБАЛ „Д-р. Ст. Черкезов“ АД  при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи – 7 бр. ампули „Лидол“,. ампула „Морфин“ и ампула „Фентанил“ на обща стойност 26 лв. от владението и без съгласието на собственика МОБАЛ „Д-р. Ст. Черкезов“ АД гр. В. Търново, с намерение противозаконно да ги присвои.

Волен Т. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за това, че на 28.03.2018г., в гр.Велико Търново, от букмейкърски пункт на „Еврофутбол”, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство – щанга тип „кози крак“, направил опит да отнеме от владението на управител на дружеството, без неговото съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – сумата от 2300 лева, като деянието останало недовършено по независещи от дееца причини – намесата на охранител на СОД, като кражбата извършил повторно и случаят е немаловажен.

И в двата случая е преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието  и е налице опасност извършителите да се укрият или извършат друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Великотърновската Районна прокуратура.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов