Организират настолни игри и във Freeдом 21

Велико Търново Лайф

23-03-2018, 08:31

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието там ще стартира на 29 март

Нечувана популярност придобиха традиционните настолни игри във Велико Търново. Поредица от тематични събития, посветени на увлекателното занимание се проведоха през изминалите месеци в старопрестолния град, към назряващата тенденция се присъединяват и от екипа на споделеното работно пространство Freeдом 21, сподели Григор Караиванов. Събитието там ще стартира на 29 март.

Съвсем наскоро се проведе двудневният фестивал „Настолен град”, организиран от Фондация „Да играем”. Те са основни партньорите партньори на Freeдом 21 в провеждането на увлекателното събитие, което ще събере любителите на жанра в последния четвъртък на месец март. В рамките му  „Да играем” ще разкажат, както за своите инициативи, така и за бъдещите си проекти.

Освен забавление и развиване на логическите умения, настолните игри предоставят шанс за реално общуване и социализация, която в дигиталната ера сякаш все по-често остава на заден план. В много от игрите е задължителна работата в екип, в немалко от тях са въвлечени и лидерски умения, смята Григор. „Безспорно това е много приятен начин да отпочинеш от ежедневните ангажименти и директна среща с технологиите, пък и е много забавно. Ако някой не е пробвал да играе настолни игри е изпуснал доста”, коментира Караиванов, който се определя като техен заклет почитател.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов