Преслав Кушев и Майкъл Михайлов ще представят СУ „Г. Измирлиев“ на Spelling Bee в Ловеч

Животът

09-03-2018, 13:55

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г.

Преслав Кушев и Майкъл Михайлов от СУ „Георги Измирлиев“ ще представят училището на регионалното състезание Spelling Bee, което ще се проведе на 24 март в Ловеч. Двамата участници преодоляха четирите кръга в училищната надпревара и премериха сили в оспорвана битка в пети кръг. За втора поредна година състезанието бе спечелено от Преслав Кушев от VІ „а“ клас, а Майкъл Михайлов от V „в“ клас се класира втори. В състезанието се включиха общо 22 ученици от IV до VI клас, които се състезаваха в пет кръга.

Двамата победители в училищния кръг ще участват в регионалното състезание в Ловеч, а победителят на националния кръг ще участва в летен езиков лагер през юли.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години са се състезавали в 311 училища в страната от 24 февруари до 2 март 2018 г. Участниците са се подготвяли по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпуса на мира.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов