Обновена програма на Община Казанлък за честванията на 140г. от Освобождението

Мисия

02-03-2018, 15:39

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

С шествие започват тържествата в Сандански

Тържественият 3-ти март ще започне с издигане на Националния флаг на Република България в 09,30ч.

Обновената програма за предстоящите чествания, по случай 140-годишнината от Освобождението на България, на които Община Казанлък е домакин е публикувана на официалната интернет страница на Общината.

Утре тържественият 3-ти март ще започне с издигане на Националния флаг на Република България в 09,30ч. на централния площад „Севпотополис“ в град Казанлък.

От 10,00ч. Негово светейшество Руският патриарх Кирил и българският патриарх Неофит ще отслужат панихиден молебен в храм – паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, в съслужие с Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Заупокойната молитва за героите на Шипченската епопея, която двамата патриарси - на българската и на руската православни църкви Техни светейшества Неофит и Кирил заедно ще отслужат в подножието на връх Шипка.ще започне в 11,30ч. на площадката преди последните стъпала към монумента.

Тържествата за Националния празник на Република България в община Казанлък започват днес от 16,00ч. в Информационния център на ул.“Искра“№4 с награждаването на най-талантливите деца от цялата страна, отличени в конкурса – рецитал „С обич към България“, който се проведе под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Малките момичета и момчета ще участват в срещата с потомци на българското Опълчeние и ще чуят спомените за героичните прадеди, дали живота си за отбраната на ключовия за Освобождението на България Шипенски проход.

Празничната петъчна вечер за казанлъчани и техните гости ще продължи на сцената на Народно читалище „Искра – 1860“, където от 18,00ч. Руслан Мъйнов и музикантите от „Виво Монтана“ ще изпълнят някои от най-обичаните патриотични песни на България.

На 3-ти март Исторически музей „Искра“ – Казанлък обявява свободен вход за всички свои обекти!Паметникът на Свободата на връх Шипка ще бъде отворен за посетители след приключване на официалната церемония.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов