Сектор "Пътна полиция" днес работи за граждани до обяд

Животът

29-12-2017, 07:00

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

gignatova

Всичко от Автора

Поради приключване на финансовата година, на днешния последния работен ден за 2017-та Сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - В. Търново ще работи само до обяд. Гражданите ще могат да се възползват от услугите на сектора до 12,00 ч., информираха от областната полицейска дирекция.

Междувременно вече заработи нова електронна система за връзка между КАТ и нотариусите. Така продавачите на автомобили вече няма да бъдат длъжни да представят пред „Пътната полиция“ договор за покупко-продажба. 

Регистрацията вече ще прави купувачът. След 27 декември купувачът на МПС, което е било регистрирано в България, а също така и всеки български гражданин, който е купил превозно средство от Европа, трябва в срок от един месец да регистрира закупения автомобил.

Изтече ли едномесечният срок, ако не е извършена пререгистрация на превозното средство, не е сменено свидетелството за регистрация, купувачът подлежи на санкция през вторият месец. А след изтичане на втория месец автоматично служебно му се прекратяваше регистрацията, разясняват от Пътна полиция.

 

 
 
 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов