Литературният клуб към ВТУ издаде първи общ сборник

Велико Търново Лайф

23-12-2017, 14:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сборникът включва и калиграфии от студенти от Факултета по изобразителни изкуства

Литературно-дискусионен клуб „Емилиян Станев” към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” издаде общ сборник с разкази и стихотворения, озаглавен „Протуберанси”. Съставител е преподавателят и ръководител на клуба проф. Николай Димитров, а изданието започва с предговор от проф. Иван Станков.

Със свои произведения в сборника се включват Александра Евтимова, Александър Христов, Галина Златева, Денис Нуф, Евгени Славчев, Елина Дунева, Жермен Тодорова, Илия Гайдев, Константин Небешков, Лиляна Петрова, Мартин Лалев, Нели Кирилова и София Неделчева.

Интересното заглавие е резултат от обсъждане на много варианти, някои вече използвани. „Спряхме се на това, защото е по-различно, запомня се, подходящо е за сборник, а и смислово също се вписва в контекстите на замисъл на сборника.”, обясни Нели Кирилова.

Сборникът включва и калиграфии от студенти от Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ – Бетина Тодорова и Стела Трифонова, както и фотографии, правени от Нели Кирилова, Кристина Симеонова и Александър Христов. Художественото оформление на корицата е дело на Тодор Пунгеров.

Официалното представяне на сборника „Протуберанси” ще е в началото на 2018г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов