Съдят рецидивист, намушкал търновка и опитал да я изнасили

Крими

18-12-2017, 13:47

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Окървавената жена по чудо е спасена от фарове на автомобил

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишен рецидивист, нападнал с нож жена и направил опит да я изнасили.

Обвиняемият Георги Д. няма постоянен адрес. Престъпната си дейност започва още като непълнолетен. Осъждан е с осемнадесет влезли в сила присъди за различни престъпления. След като изтърпял последното наказание лишаване от свобода работел на различни места. В началото на май 2017 г., пристигнал в гр. Велико Търново, започнал работа в местна фирма като общ работник и наел апартамент под наем на ул. „Д. Рашев“ 8.

На 31.05.2017 г. обвиняемият бил първа смяна. Около 23.00 часа, след като изпил бутилка уиски, решил да отиде до изоставена сграда в близост до „Макдоналдс“, за да открадне кабели. Взел кухненски нож, с който срязал два кабела с медни жила, обелил ги и ги скрил в близките храсти с намерение на другия ден да ги продаде. На връщане, към 00.15 часа на 01.06.2017 г., забелязал таксиметров автомобил, който спрял и от него слязла жена. Обвиняемият решил да прави секс с жената на всяка цена. Извадил ножа от чантата си, с бързи крачки  настигнал жертвата си, хванал косата й и я ударил по главата. Пострадалата извикала „Помощ!“, а обвиняемият, без да я пуска, я пробол с ножа в шията. Тъй като пострадалата не спирала да крещи за помощ, той нанесъл още няколко пробождания. Окървавената  жена се свлякла на земята, а обвиняемият  я хванал за глезените на двата крака и започнал да я влачи към тревиста местност, като по настилката оставала кървава диря. Ужасена, жената викала за помощ и се съпротивлявала. В този момент откъм улицата светнали фарове на таксиметров автомобил, който бил спрял на отбивката. Обвиняемият се уплашил, че може да бъде заловен и побягнал. Пострадалата, цялата в кръв от раните,  успяла да се изправи и да стигне  до близка сграда, където и била оказана помощ. На мястото на престъплението пристигнала полиция, а пострадалата била откарана до МОБАЛ – Велико Търново за спешно оперативно лечение.

 По искане на прокуратурата, по отношение на Георги Д. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов