Здравният министър разпореди проверка в "Пирогов"

Животът

05-12-2017, 17:55

Снимка:

МЗ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лекари и сестри от "Пирогов" излизат на протест днес

Част от медиците днес отново излязоха на протест

Здравният министър е разпоредил проверка в "Пирогов", съобщават от БНТ. Поводът е отворено писмо, в което лекари обвиняват директора в лошо управление и искат оставката му. Част от медиците днес отново излязоха на протест. Твърдят, че заплатите им в последния месец са намалени.
Администрацията била раздута, а директорът съкращавал медицински персонал. Закривал и щатове на пенсионирани медицински сестри. Протестиращите твърдят, че се променяли и имена на клиники. Така ръководството на болницата принуждавало лекари, които работят в "Пирогов" от години, да преподписват трудовите си договори.
“Не се променя работното място. Не се променя длъжността. Предлага се изпитателен срок - 6 месеца, през който човек може да бъде освобождаван по всяко време”. Това заяви доц. Стоян Сопотенски, председател на синдиката на КТ "Покдрепа" в УМБАЛСМ "Пирогов":
Д-р Иван Янакиев, специализант в УМБАЛСМ "Пирогов" сподели, че заплатите,  са с 400-500 лева надолу за този месец, както и за предишният. Той определи като “много унизително” дежурството на лекари, на вратата на най-голямата болница за спешна помощ.
Даниела Желязкова,която е медицинска сестра в "Пирогов" коментира, че персоналът напуска поголовно. “Никой не се опитва да ги спре. И тези, които ще останем да работим ще поемем товара на онези, които вече няма да ги има”, допълни тя.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов