За участие във втора Национална изложба кани ръководството на училище „Цани Гинчев”

Велико Търново Лайф

03-12-2017, 16:00

Снимка:

община Лясковец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Творбите се изпращат в срок до 28 февруари 2018 година

Национална изложба на ученическото творчество под надслов „Заедно” организират Регионалното управление на образованието във Велико Търново, Община Лясковец и Начално училище „Цани Гинчев”, град Лясковец. Изявата се провежда за втори път и намира любезното съдействие на Център за приобщаващо образование и Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун. Право да се включат имат всички желаещи деца на възраст от първи до четвърти клас, включително и със специални образователни потребности. За участие в Националната изложба „Заедно” те могат да представят по една своя творба на тема „Учим, играем и живеем заедно”. Рисунката трябва да е с формат А4. Няма ограничение, относно материалите, инструментите и техниката на рисуване. Рисунките трябва да са в оригинал, а на гърба им да има име, презиме и фамилия на автора; възраст и клас; диагноза/заболяване/състояние (при участници със СОП); име и пълен и точен адрес на училището или друга институция; телефон и e-mail за контакт. 

Творбите се изпращат в срок до 28 февруари 2018 година на адреса на НУ „Цани Гинчев” в град Лясковец, п. к. 5140, ул. „Петър Оджаков” №1 - За Националната изложба на ученическото творчество „Заедно”. 

Целта на инициативата е да се популяризира ролята на съвременното училище, която е да подкрепя индивидуалността на всеки ученик и да развива творческите му способности, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности и да се популяризира приобщаването като процес. 

Миналата година експозицията се превърна в истински празник на приобщаващото образование”, коментира психологът и заместник-директор на училището Иван Пейчев. Той припомни, че в първата изложба са участвали повече от 470 творби на деца от цяла България. Изложбата ще бъде официално открита на 20 април 2018 година в НУ „Цани Гинчев” и ще може да бъде разгледана до 10 май 2018 г. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов