Община Велико Търново ще насърчава социалното включване на деца и младежи в неравностойно положение

Мисия

22-11-2017, 08:30

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Старата столица си партнира по проект с Горна Оряховица, Лясковец, Павликени и Севлиево

Пет общини обединяват усилия за социалното включване на деца и младежи в неравностойно положение. Община Велико Търново ще си партнира с Лясковец, Горна Оряховица, Павликени и Севлиево по проект „Нови хоризонти за децата и младежите, настанени в резидентни услуги, и техните услуги”, като за финансиране ще се кандидатства по ОП „Развитие на човешките ресурси”.

Проектът предвижда разработването и прилагане на програми за индивидуална и групова работа с цел подкрепа на личностното развитие на младежите; развиването на таланти и насърчаването на взаимопомощ; подкрепа за достъп до образование. Предвидена е и работа с родителите на децата, обхванати от проекта, а с младежите ще се работи да придобият умение за самостоятелен начин на живот.

Проектът ще обхване 25 потребители на социални услуги от общините партньори, които ще преминат обучение. С тях ще работят трудо/арт терапевт, кариерен консултант, юрист, експерт по психо-социална подкрепа и др.

Сред предвидените дейности по проекта са представяне на талантливи деца на местно ниво; посещения на предприятия с цел професионалното ориентиране на потребителите, както и запознаване със забележителностите в региона. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов