19 „златни” двойки преповториха брачните си обети в Горна Оряховица

Мисия

21-11-2017, 17:48

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Младоженците” бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев

В Деня на християнското семейство по традиция Община Горна Оряховица организира честване на „златни сватби”. 19 двойки сключили брак през 1967 година, преповториха отново брачния си обет с пожеланието той да е в сила и през следващите 50 години. „Младоженците” бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Пожелавам ви да продължавате на живеете в съгласие, подкрепа и благоденствие. Предайте мъдростта на децата и внуците си и нека всеки ден в дома ви да има топлина и светлина! Нека пътят ви и занапред е изпълнен с доверие и обич”, поздрави юбилярите инж. Добрев.

Ритуалът по подновяване на брачните обети бе извършен от заместник-кмета Йорданка Кушева. „Мили семейства, днес всички ние сме тук да отпразнуваме неповторимия ритуал на годишнината от бракосъчетанието ви. Бъдете благословени с пожеланието: „Не ме оставяй, защото си ми нужен повече от всякога!“, обърна се към семействата Йорданка Кушева. „Целта на този ритуал е да покажем, че 50 години брачен съюз са венец на обичта, разбирателството и взаимното уважение“, каза още заместник-кметът.

Двойките преповториха брачните си клетви в присъствието на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, вдигнаха наздравица и отново си спомниха за първата брачна целувка. Инж. Добрев връчи поздравителни адреси и цветя на семействата.

97 са семейните двойки в Общината, които тази година празнуват „златна сватба”. Всички те са получили поздравителни адреси от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов