Пожарът в Търново вероятно е предизвикан от късо съединение

Животът

08-11-2017, 09:03

Снимка:

БТВ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Половин година ще е нужна на фирмата, за да се възстанови от загубите

Собствениците на великотърновския месокомбинат, в който избухна пожар, нямат съмнения той да е умишлен и са убедени, че става дума за късо съединение. Това каза пред bTV синът на собственика Слави Минев.

Той отхвърли и версията сами да са предизвикали пожара. „Няма такова нещо, в пиков момент и при предстоящи празници, смешно е да се коментира”, категоричен беше Слави Минев.

Огънят е тръгнал от корпус за разфасоване. По първоначални данни е станало късо съединение в помещение за спомагателни материали. Изгорели са пластмасови каси и тарелки.

Пожарът е избухнал в извънработно време, когато в сградата не е имало служители. Производствените помещения на фирмата не са пострадали от огнената стихия, тъй като са в друг корпус.

Възстановено е електрозахранването и вече тече нормален работен процес, увери Минев. Щетите са за милиони левове, но предприятието ще работи, допълни собственикът му. Нужна ще е половин година, за да се възстанови фирмата, вероятно ще се строят и нови работни помещения.

В завода работят около 130 души. Тези, които са останали без работни места заради пожара, ще бъдат пренасочени към други сектори на производството.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов