Шест номинации и две награди за театралите от Дебелец на национален фест

Велико Търново Лайф

30-10-2017, 14:13

Снимка:

Юлиана Стефанова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Под режисурата на Милен Иванов театърът дебютира с „Големанов”

Шест номинации и две награди спечели театърът при НЧ  „Съгласие”  в Дебелец от Националния фестивал на любителските театри  „Театър без граници”  Самоков 2017.

21 театрални любителски състава премериха сили и талант на шестото издание на Националния фестивал на любителските театри „Театър без граници” Самоков 2017.
Театър „Харизма класик Ко” , с режисьор Милен Иванов , при НЧ „Съгласие-Дебелец” дебютира на фестивала с постановката „Големанов” от Ст.Л. Костов и взриви публиката още на втория ден от фестивалната програма.
„ Дълго ще се говори за Вас и Вашият спектакъл...” - бяха думите на Добрина Гецова, председател на журито и едно от големите имена на театралната сцена, актриса, с много голям опит и роли зад гърба си, която понастоящем играе на сцената на „Сатиричния театър“.
„ Шест професионални постановки на „Големанов” съм изгледал, но толкова истински герой, както го пресъздаде вашия актьор Симеон Иванов, не съм виждал. Бих го сложил на един пиедестал с големия Калоянчев...” . Големи думи от големия Любен Чаталов , обичаният актьор с над 100 български и чуждестранни филма. Той сравни трупата с добре трениран футболен отбор, в който централният нападател е нищо без останалите играчи, нещо което са констатирали всички журиращи на националните театрални фестивали.
„ Прекрасен спектакъл, който вдига изключително високо летвата на фестивала. ” Това сподели третия от състава на журито актьорът Ивайло Аспарухов.
За образа на Големанов Симеон Иванов грабна наградата за мъжка роля, а Станимир Кишкилев – наградата за поддържаща мъжка роля за героя си Горилков.
Спектакълът беше номиниран и за голямата награда на фестивала, за специалната награда на общината, за режисурата на Милен Иванов и за поддържаща женска роля на Юлиана Стефанова за образа на Илиева.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов