Н. Димов: Не мога да кажа защо ни е изненадал дъждът

Пречиствателната станция в „Горно Езерово“ и Депото за отпадъци в Братово не работят

Депото за отпадъци в Братово и пречиствателната станция в „Горно Езерово“ не работят. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов пред журналисти в бургаското село Черни връх, във връзка с бедственото положение в общините Бургас и Камено в областта.

„Това, което знаем в момента е, че депото на новата регионална система за битови отпадъци има компрометирана част от дренажната система, но няма изливания извън рамките на депото. Част от дигата също е компрометирана. При всички положения депото ще престане да работи до изчистване на тези проблеми. Имаме 4 варианта, които ще обсъдим с кметовете – къде да се депонират отпадъците, преди да се възстанови работата на депото“, обясни Димов.

По думите му пречиствателната станция в квартал „Горно Езерово“ също е престанала да работи. „Чака се да се оттече водата, за да се види какви са проблемите там и дали и как ще започне депонирането. Към днешна дата няма риск нито за почистването на водата, нито за депото“, добави той. „Не мога да кажа защо ни е изненадал дъждът. При всички положения е трябвало да бъде предсказан от метеоролозите, но те също не винаги успяват да бъдат точни“, коментира още министърът.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов