ГЕРБ Бургас: Осигурени са 8 млн за свлачища в Сарафово и Царево

Допълнителните средства ще дойдат от европейските фондове

Две проблемни зони със свлачищни процеси в Бургаска област ще получат 8 милиона лева допълнително финансиране за укрепителни дейности.  Средствата от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са осигурени целево за спиране на свлачищата в бургаския квартал Сарафово и по северния бряг на град Царево. „Дейностите по превенция и укрепване на свлачищата са наш приоритет. Това е грижа за хората, защита на морските брегове и инфраструктурата.  Това е и мярка срещу неблагоприятните въздействия, настъпващи от изменението на климата.“ - коментира народният представител от ГЕРБ 
Бургас Ивелина Василева. „Допълнителни средства ще бъдат осигурени и по линия на европейските фондове. Именно за тези цели в оперативна програма „Околна среда“ ние заложихме нова приоритетна ос „Превенция и управление на риска от наводнения и свлачища“ с бюджет от 153 млн. лева.“- добави  тя.
Реализирането на укрепителните дейности е част от работата по Националната програма за превенция и ограничаване на свлачищата на територията на Република България, ерозията и абразията по Дунавското и Черноморското крайбрежие 2015-2020 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов