Великотърновско многодетно семейство получи дар раница с ученически пособия

Велико Търново Лайф

15-09-2017, 14:43

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жестът е на Сдружение Азбукари" и Единение "Българи за България"

"Сдружение Азбукари" и Единение "Българи за България" организираха благотворителна инициатива посветена на първия учебен ден - 15 септември. Двете организации с помощта на дарители подкрепиха 20 многодетни семейства от цялата страна с образователни пособия и раници за първият учебен ден.

Пълен комплект за стартиране на новата учебната година получиха децата от София, Велико Търново, Ботевград, Стрелча, Елин Пелин, с. Априлово, с. Горна Малина, Гоце Делчев и др.. В сътрудничество с г-жа Йоана Василева от групата на многодетните семейства, подкрепа получиха и семейства от Русе, гр. Банкя, Перник и др.

Инициативата "Знание за успех" предоставя решение за подкрепа на българските деца. Всяка ученическа раница, която беше подарена е пълна с помощни материали на стойност от 100 лева. Това включват - учебни ресурси и помагала, които позволяват на децата да пишат, рисуват, оцветяват, пресмятат, изразяват себе си, и преди всичко, учат! „Сдружение Азбукари“ дари на всяко едно дете Детска карта на България, образователен комплект „Букварино“ и История на славните българи.

Родителите на двайсетте многодетни семейства, изпратиха към организаторите своите благодарности. Ето какво споделиха някои от тях. „Трогнахте ни много ! Изборът Ви е страхотен“, каза майката Ирина Начева. „Сърдечно благодарим за всичко! Никога от никого, по никакъв повод не сме получавали, каквото и да било. Благодарим, сподели Нели Василева.

“Образованието е едно от основните направления в работата на Единение "Българи за България“, както и на „Сдружение Азбукари“. Качественото образование е наш приоритет, ето защо решихме да подарим 20 раници на семейства в нужда, в различни населени места. Според статистически данни 20% от децата по света никога няма да ходят на училище, затова организирахме инициативата "Знание за успех" и подкрепихме децата на България”, заяви Цвета Кирилова, председател на организациите Създадохме инициативата поради споделеното убеждение, че децата на България трябва да бъдат качествено образовани. Образоването е техен „паспорт” за живот извън трудности и бедност. Ето защо екипът ни раздаде раници, пълни с помагала на семейства в нужда, добави още г-жа Кирилова.

Инициативата беше подкрепена от много съвестни граждани и членове на гражданско Единение "Българи за България" и Сдружение „Азбукари“, благодарение на тях бяха събрани необходимите средства.

С подкрепа се включи и фирма Скейл Фокус, която направи дарение на 20 ученически раници. Скейл Фокус предоставя иновативни решения на клиентите си, помагайки им да оптимизират и развиват бизнеса си в разработка и интеграция на софтуерни решения; управление на данни, информация и процеси, електронна търговия, мобилни приложения, портали, изграждане на цялостни решения и ИТ поддръжка. Фирмата работи активно и в посока на социалната политика.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)