„Етър” спечели купата M&BM за девойки до 15 г.

Спорт

09-09-2017, 21:05

Снимка:

Даниел Йорданов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Фунболният дамски отбор на „Етър”, съставен от доскорошните „Болярки” с треньор Валентин Витанов, спечели първия си трофей – купата на първото място в турнира M&BM за девойки до 15 години. Осем тима спориха за отличията във второто издание на футболния турнир на стадион “Ивайло”. Надпреварата бе организирана от Асоциацията на българските футболисти и Зоналния съвет на БФС, с подкрепата на Община В. Търново.

„Етър” и „Севлиево лейдис” бяха двата тима, стигнали до финала за голямото отличие. В своята група етърки биха „Боруна” (Царева ливада) с 4:0 и „Светкавица” (Градежница) с 1:0, а севлиевки надделяха над „Гунди” (Плевен) с 3:1 след дузпи и „Дунав” (Русе) с 2:0.

Финалният мач премина под тотален превес на етърки. В герой на мача се превърна Габриела Христова, която наниза хеттрик за победата с 3:0. В 11-ата минута след корнер тя откри резултата с глава за 1:0, а в 14-ата минута отново след центриране от корнер Христова стреля, защитничка отби с крак, но тя с добавка удвои резултата. След почивката отново Габриела Христова завърши една атака с трети гол за класическата победа.

В мача за 3-4 място „Дунав” се наложи над „Светкавица” с 1:0, пети станаха „Гунди” (Плевен) след 5:0 над „Боруна” (Царева ливада), а в срещата за 7-8 място „Янтра-2013” (Галрово) разби с 8:0 „Чавдар” (Троян).

Футболни топки, екипировка и флагчета получиха всички участващи отбори по време на награждаването, като призовете връчваха управителят на M&BM и основен спонсор на турнира Павел Петров, зам.-кметът и президент на „Етър” проф. Георги Камарашев, ген. секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев, председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев, зам.-управителят на M&BM Зоя Петрова и маркетинг-мениджърът Ани Радоева, управителят на „Спортни имоти” Петко Павлов и Трендафил Коцев от ЗС на БФС.

Голямата купа на победителките от „Етър” връчи проф. Георги Камарашев, а Георги Бойчев връчи купа за специален принос на спонсора Павел Петров. Той пък от своя страна изненада приятно всички, като извън официалните награди връчи парични премии от 400 лв. за момичетата от „Етър”, 300 лв. за вторите „Севлиево лейдис” и 200 лв. за третите „Дунав”. Специални парични премии получиха и треньорите на отборите.

С не по-малък интерес състезателките очакваха и индивидуалните призове. За най-добър вратар на турнира бе обявена Кристияна Йорданова от „Етър”, най-добър защитник стана Маринела Петрова от „Севлиево лейдис”, най-добър халф – Бурчин Бейханова от „Етър”, най-добър нападател – Лидия Момчилова от „Светкавица”. Голмайстор с 6 попадения стана Преслава Иванова от „Янтра-2013”, а най-техничен футболист – Александра Палагачева от „Дунав”, най-полезен състезател – Пламена Рачева от „Гунди”. За най-добър футболист на турнира бе обявена Габриела Христова от „Етър”, а за треньор № 1 – наставникът на етърци Валентин Витанов.Управителят на M&BM Павел Петров благодари на всички и ги поздрави за чудесната игра, като обяви, че турнирът твърдо става ежегоден и догодина предстои третото му издание. Паралелно с това продължава поредицата от турнири за момчетата, организирана отново от Асоциацията на българските футболисти, като следващото издание за купа M&BM предстои на 6-7 октомври в ДКС „Васил Левски” във Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов