Сладоледено парти освежи хората във великотърновския Старчески дом

Мисия

11-08-2017, 10:22

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Зам.министър Росица Димитрова бе гост на събитието, организирано за седми път в Дома

За седма поредна година в Дома за стари хора „Венета Ботева” се проведе традиционното сладоледено парти, разказа Общинското радио в старата столица. Атрактивна програма представиха пред многобройната публика артистичните възрастни, които въпреки горещината не спираха да се усмихват и да ръкопляскат. Мажоретният състав представи цветен хавайски танц, а Певческата група „Златна възраст” към социалния дом изпя прекрасни песни, възпяващи лятото, отминалата младост и съпружеския живот. Истински фурор предизвика изпълнението на песента „Елате ни на гости” (вижте го в края на публикацията). Пременени в тениски с надпис „Ритон”, дуетът от Старческия дом пя и танцува досущ като Здравко и Катя. Комедиен скеч „Баба и внуче”, рецитиране на стихотворения, танци и песни огласяха социалната институция, която за поредна година оцвети всекидневието на възрастните.

Напълно запълнен е капацитетът на Дома за стари хора „Венета Ботева”, 130 са потребителите към днешна дата, съобщи за Общинското радио директорът Зорица Радловска. „За седма поредна година организираме партито, правим го в горещниците, тъй като летният период е много по-спокоен. Целта ни е хората да се забавляват, да се занимават с нещо. Повече от месец подготвят своите номера, тренират с голям ентусиазъм”, допълни Радловска.

Сред гостите, уважили празника на възрастните, бяха петима студенти по „Психология” от различни британски университети, които стажуват във Велико Търново. Младежите са във Велико Търново по инициатива на Мирела Великова, която е техен координатор. Стажантите от Англия, Румъния и Велико Търново пристигнаха на 31 юли в България, и остават в болярския град цял месец. Практиката им преминава в социалните услуги, разкрити в общината. Впечатлени от красотата на старата българска столица са студентите. „Хубаво е младите хора да имат възможността да посещават такива институции, тъй като във Великобритания това не е позволено. За първи път са на стаж и много им допада българското гостоприемство. Дори след края на практиката някои от тях ще останат още време в страната ни”, обобщи Мирела 

Официални гости на сладоледеното парти днес бяха Росица Димитрова – заместник-министър на труда и социалната политика, Мая Пешева, директор на дирекция „Социално подпомагане”-Велико Търново, д-р Диляна Вачкова, директор дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново и Николай Колев – библиотекар във филиал „Бузлуджа” на РНБ „П. Р. Славейков”.


 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов