Зачестиха домовите кражби в Дупница

Повечето са извършени през незатворени врати и прозорци на жилища на ниски етажи и влизане в двор през незаключена входна врата

Служители на РУ Рила са задържали причинител на пожар в землището на Кочериново. Сигналът за пожара е бил подаден малко преди обяд на 2 август. Огънят е тръгнал от ожъната нива в местността „Дъбрава“ в Кочериново, навлязъл е в частен имот, изгорели са 6.5 дка овощна градина. При проведените незабавни издирвателни действия полицаите от Рила са установили причинителя. Той е  30-годишен, от Благоевград е, работил е като пастир в Кочериново. Причинил е пожара по непредпазливост, като е хвърлил недоугасена цигара. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 331 от НК.

Служители на РУ Кюстендил са установили и задържали причинител на пожар в кв. „Изток“ в града. 32-годишният мъж е причинил пожара по непредпазливост в  общинска сграда /бивше кметство/ в центъра на квартала призори на 28 юли. При пожара са нанесени сериозни материални щети. Задържаният е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е. Срещу него е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера дупнишки полицаи са задържали  17-годишен младеж за извършена кражба на метални парапети от ул. „Джерман“ – в района на животинския пазар. Срещу него е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница.

Тази сутрин около 5.30 ч е постъпил сигнал в РУ Дупница за извършена кражба на 2 дамски чанти  с лични документи и 50 лв. от апартамент в града. Проникването е осъществено през отворена врата на тераса на жилище, което е на първия етаж. РУ Дупница работи по установяване на извършителя на кражбата.

Внимание! Зачестиха домовите кражби в Дупница, извършени чрез проникване през незатворени врати и прозорци на жилища на ниски етажи и влизане в двор през незаключена входна врата. За около месец са извършени 4 кражби по този начин, една от тях е разкрита, задържан е извършителят. ОДМВР - Кюстендил призовават гражданите да не подценяват риска да станат жертви на кражби и да обезопасят имотите си.

  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов