Гледаме "Коса" и "Котките" на Царевец

Велико Търново Лайф

02-07-2017, 08:11

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Още едно заглавие в афиша на „Сцена на вековете“ 2017

В продажба са билетите за „Сцена на вековете“2017

Уникалният оперен фестивал "Сцена на вековете" започва в събота

Велико Търново отново ще се превърне в център на оперното изкуство на открито.  Вторият летен сезон на българските оперни театри тази година  ще продължи  два месеца – от 8 юли до 8 септември. Под открито небе и сред зидовете на крепостта Царевец ще гостуват съставите на българските оперни театри във Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе и Бургас.

За пръв път през това лято в програмата  ще участват и артистите от великотърновския Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”.
Съставът на Държавна опера – Бургас ще открие „Сцена на вековете“ на 8 юли с операта „Кармина Бурана“ от Карл Орф и балета „Болеро“ по музика на Морис Равел. На 14 юли е операта „Лучия Ди Ламермур”, а постановката е дело на  Държавна опера-Стара Загора. Във вечерните часове на 26 август съставът от Стара Загора ще представи  още две заглавия от своя репертоар – операта „Селска чест“ от Пиетро Маскани и балeта „Делвата“ от Алфредо Казела.

В афиша на фестивала са оперите  „Мария-Десислава“ от Парашкев Хаджиев, която ще бъде представена на 4 август от Държавна опера - Русе, „Манон Леско“  от  Джакомо Пучини - в изпълнение на Театрално-музикален продуцентски център–Варна  -  на 11 август, „Норма“ от Белини  на Бургаска опера –  на 19 август и „Травиата” на Джузепе Верди  на Пловдивска опера –  на 28 август.
Под звездите на Царевец,  публиката ще види и два от хитовите мюзикъли на ХХ век -  „Котките“ на Андрю Лойд Уебър в изпълнение на Театрално-музикален продуцентски център – Варна, на 21 юли и  премиерното заглавие на Държавна опера-Пловдив „Коса“  - на 5 септември.
Съставът  на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ ще се представи с едно от най-добрите си заглавия – оперетата  „Цигански барон“ от Йохан Щраус.
Финал на музикалното събитие ще постави Държавна опера - Русе с „Трубадур“ от   Джузепе Верди на 8 септември.

Цялата програма и допълнителна информация можете да намерите  в сайта: http://opera.velikotarnovo.info

Билети ще се продават в офиса на Туриситческия информационен център (ул. "Христо Ботев" №5) и в мрежата eventim.bg



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов