Харизанов: Боршош е направил много за НДК

Държавата трябва да инвестира в културата

Ден след като министър Лиляна Павлова уволни Мирослав Боршош, стана ясно, че премиерът Борисов ще го възстанови на работа, а министър Павлова вече няма да се занимава с НДК. Очаква се още днес премиерът да предложи правата на държавата в НДК да упражнява министърът на културата Боил Банов, съобщи Нова Телевизия.

Според Георги Харизанов от Института за дясна политика Боршош е направил много за НДК. „Носи ли това финансови загуби? Да! Културата сама по себе си очевидно не е печелившо и не е комерсиално начинание. Трябва ли държавата да инвестира в нея? Очевидно да. Явно и двамата са ценни и премиерът е решил, че иска да работи и с двамата”, коментира Харизанов.

В подкрепа на Боршош застана и експертът по политически пиар Арман Бабикян. „Той направи наистина много за културата”, заяви Бабикян.

„Ако културата се е борила срещу бахура, в случая – срещу „гащите”, и това е бил спора, тогава Лиляна Павлова е държала на гащите или пък на чантичките, ако трябва да сме по-актуални. Това ли е битката? Аз не разбрах. Пишеше друго - нещо за обществени поръчки. Никой не може да отрече факта, че Боршош знае как да прави култура”, каза още той.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов