Съдът остави за постоянно в ареста Атанас, който уби жестоко жена си

Крими

15-06-2017, 15:12

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Искането за мярката бе на Окръжна прокуратура

Състав на Окръжен съд - Велико Търново днес взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Атанас И. Х. (р. 1963г.), обвинен от Окръжна прокуратура - Велико Търново за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост. Законът предвижда за тежкото умишлено престъпление от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.   

Делото е образувано по искане на прокурор от ВТОП, поддържано в съдебно заседание. Защитникът на обвиняемия оставя на съда да прецени най-подходящата мярка за неотклонение, съобразно закона и наличните доказателства. Обвиняемият лично заявява, че не възразява на искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.  

Според състава на ВТОС, въпреки ранния етап от разследването, са налице достатъчно обстоятелства, за да се направи обосновано предположение, че Атанас И. Х. е автор на деянието, в което е обвинен. Налице е хипотезата по чл. 63 ал. 2 т. 3, вр. ал. 1 от НПК, за наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие, предвид високата обществена опасност на деянието, за което законът предвижда наказание от над 10 години лишаване от свобода, както и от факта, че деецът е осъждан в миналото за друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново. В случай на обжалване, делото ще бъде разгледано от състав на ВТАС на 22.06.2017 г. от 10.30 ч.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов