Областният управител присъства на церемонията за отбелязване на 141-годишнината от гибелта на Христо Ботев

Мисия

02-06-2017, 13:56

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ученици от ПМГ „Васил Друмев” представиха литературна композиция

Областният управител проф. д-р Любомира Попова присъства на церемонията за отбелязване на 141-годишнината от гибелта на Христо Ботев пред паметника „Майка България” във Велико Търново. Тя започна точно в 12.00 ч. с вой на сирени. Курсанти от Националния военен университет застанаха на пост пред паметниците на Апостола на свободата Васил Левски и на Стефан Стамболов, „Велчова завера”, Паметника на обесените, Паметната плоча на загиналите за България. Пред паметника "Майка България" се състоя военен ритуал и бяха  положени венци и цветя в знак на признателност. 
Ученици от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” представиха  литературна композиция, посветена на 141 години от гибелта на великия роден поет и революционер. Заупокойна молитва отслужи негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов.
на церемонията присъстваха и заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов, ректорите на двата университета, представители на местната администрация, общински съветници, граждани и общественици. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов