Русия изстреля ракети по "Ислямска държава"

Свят

31-05-2017, 17:51

Снимка:

wikipedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маккейн: Русия е по-голяма заплаха от "Ислямска държава"

Руските военно-морски сили изстреляха четири крилата ракети

Руските военно-морски сили изстреляха крилати ракети" Калибър" по "Ислямска държава" в района на Палмира и са поразили всичките си цели, съобщава Independent.

Руската фрегата "Адмирал Есен" и подводницата "Краснодар " изстреляха четири крилати ракети по групировката "Ислямска държава" в Сирия, по -точно в района на Палмира. Ракетите бяха изстреляни от източната част на Средиземно море.

"Ние осигуряваме и скоро ще видим над граничния пункт улесняването на граничните и митническите процедури. След това осигуряваме конвой и защита на сили, медицинска евакуация, места за съхранение и опазване на техника, центрове за поддръжка на конвоя", заяви вицеадмирал Емил Ефтимов, зам.-началник на отбраната.

"40% от силите ни се предислоцират за това учение. Вчера пристигнахме в гръцкото пристанище в Александруполис. В момента пристигат първите конвои в България. България се справя блестящо с организацията. Целта на Силите с висока степен на готовност е да можем да отговорим много бързо на всякаква заплаха", каза генерал-майор Ян Кейв, заместник-началник на Щаба на Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол.

Москва е предупредила военните командвания на Съединените щати, Турция и Израел за нападението. Поразени са укрития на джихадистите. Русия обяви, че ракетните удари са били успешни.

Последният път подобни удари имаше през ноември миналата година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов