Барса - Юве 0:0 - какъв по-италиански резултат

Макс Алегри надхитри Луис Енрике

Ако приемем,че футбола е измислен в древен Китай, а англичаните са изготвили правилата на играта, то резултат 0:0 е патент на италианците.

След като Барса направи подвиг срещу ПСЖ и заличи 0:4 в Париж с 6:1 на "Камп ноу",  се прокрадваха плахи мисли,че "блауграна" могат да превъзмогнат загубата с 0:3 от Юве на "Ювентус Стейдиъм".


Макс Алегри до такава степен надхитри Луис Енрике, че отборът на домакините изглеждаше безпомощно еднообразен. Ако не добавим открилите се възможности пред ударното трио Меси, Суарес и Неймар, които очевидно нямаха ден.


В защита Бонучи и Киелини бяха като безотказни роботи и дори в най-критичните моменти в наказателното  поле на гостите бяха с една крачка пред нападателите на Барса.

Може да добавим,че Куадрадо и Манджукич, които по принцип са офанзивни външни халфове, играха откровено на моменти като бекове.  Юве обаче не бе изпаднал в глуха защита. Имаше своите положения. Но италианския тим бе дошъл най-вече за заветното италианско 0:0.

Най-практичния футбол в света,какъвто изповядват на Апенините, си проправи път към полуфиналите.


След мача се наложи бившият играч на Барса Дани Алвеш да утешава в прегръдките си своя бразилски сънародник и съотборник от "селесао" Неймар. Но това е нормално когато двама футболисти са приятели извън терена. Просто Алвеш си остава барселонист по душа, но игра професионално и даде своята лепта за крайната победа на Юве.

На полуфиналите е и Монако. Изписа се много за начина по който Реал стигна със съдийски аванти срещу Байерн до полуфинал.

Юначният тим на Атлетико и неговият треньор Диего Сммеоне също са се сред най-добрите. Или по-скоро отново гледат към трети финал за последните години. През 2014 и 2016 на два пъти срещнаха Реал и къде нямаха късмет, къде за "меренге" пак имаше съдийски побутвания, но Атлетико за малко не докосна трофея с големите ушички.


Ако "дюшекчиите" изиграят трети финал с градския си съперник може този път да триумфират. Но нека се изтегли жребия за полуфиналите в петък на 21 април. Тогава ще се види какви ще са полуфиналните двойки...









Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов