Нова награда за Лилия Ангеличева и студио „Румина“ от конкурс на МОН

Велико Търново Лайф

12-04-2017, 10:17

Снимка:

ВС Румина

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Красивата и гласовита болярка взе активно участие и в уъркшопа, проведен от певицата Веси Бонева

Нова награда във витрината на студио „Румина“ спечели 14-годишната Лилия Ангеличева, класирайки се трета в авторитетния и силен Национален конкурс за изпълнители на забавна песен в гр. Пловдив, организиран от Министерството на образованието и науката. Надпреварата събира ежегодно в началото на м. април едни от най-добрите  деца и младежи на България до 18-годишна възраст.  

„Традиционно най-оспорвани са битките в трета и четвърта възрастови групи, където до скоро призьорите в челните тройки получаваха като награда национална стипендия от МОН по Програмата за талантливи и даровити деца. Тази година стипендии ще получат само в последната група – 15 - 18 год., но пък заявките на идващите след тях са повече от сериозни. Именно в тази жестока конкуренция, Лили спечели трета награда. От нея догодина очакваме да последва своята сестра – Ива Ангеличева, която беше 4-кратен носител на стипендия на МОН от същия конкурс“ – сподели ръководителят на студио „Румина“ при Военен клуб - В. Търново г-жа Р. Начева.

В Пловдив Лили Ангеличева се представи с песните „Ти сън ли си“ на Тончо Русев и италианската  “Se stasera  sono  qui” от репертоара на Giorgia. Красивата и гласовита болярка взе активно участие и в уъркшопа, проведен от младата и талантлива певица Веси Бонева, член на журито на пловдивския конкурс.

За Лили конкурсът в Пловдив бе генерална репетиция преди участието й в големия международен конкурс „Euro Stars Festival” в Малта. Поканата за него бе получена лично от директора г-н Мартин Дегабриеле на гала концерта на 14-то издание на МК „Сребърна Янтра“ тази есен.

От 20 до 25 април в Малта честта на България с Тима на „Сребърна Янтра“ ще защитават още 10 млади таланта от В. Търново, Бургас, София, Севлиево, Разград, Свищов и Стара Загора. Ръководител на българската делегация за „Euro Stars Festival” е г-жа Румяна Начева – директор на МК „Сребърна Янтра“ – В. Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов