Красен Кралев награди победителите в регата „Трети март“

Ветроходната надпревара има за цел популяризирането на Варна като Европейска младежка столица през 2017

Министърът на младежта и спорта от кабинета “Борисов 2” и настоящ кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Красен Кралев бе специален гост на официалната церемония по награждаването на призьорите в 61-ото издание на ветроходната регата „Трети март“. Регатата се проведе в акваторията на Варненското езеро на гребно-ветроходни лодки „Ял-6“.

Красен Кралев и директорът на общинската дирекция „Спорт“ – Кристиан Димитров, поздравиха участниците и наградиха победителите с купи и почетни грамоти. Екипажът на ЯК „Порт Бургас“ с шкипер Михаил Копанов спечели убедителното първото място. За бургазлията това е рекордна 21-а победа в най-старото ветроходно състезание. Той спечели общо пет от седемте гонки и логично триумфира в надпреварата.

Организатори на регатата са община Варна, СК „Черно море-Бриз“, Морски клуб „Приятели на морето“ и Българска федерация по ветроходство. Участваха общо 25 екипажа. Тази година регатата има за цел популяризирането на Варна като Европейска младежка столица 2017.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов