Съдят мъж за държане на марихуана с цел разпространение

При обиск в бельото на обвиняемия са намерени и иззети две полиетиленови опаковки, които съдържали общо 14.7 грама марихуана

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Борис Б., на 20 г., за това, че без надлежно разрешително с държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – престъпление по чл.354а ал.1 от Наказателния кодекс и за това, че противозаконно е попречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си и да му извършат проверка – престъпление по чл.270 ал.1 от Наказателния кодекс.
На 14 юли 2016 г. в гр. Асеновград двама полицейски служители предприели действия по извършване на проверка на обвиняемия Борис Б., който се намирал в лек автомобил, марка „Мерцедес“. След като разбрал, че ще му бъди извършен личен обиск за проверка за наличие на наркотични вещества, обвиняемият Борис Б. побягнал по улицата. След кратко преследване, той е бил задържан от полицейските служители. При обиск в бельото на обвиняемия Борис Б. били намерени и иззети две полиетиленови опаковки, които съдържали общо 14.7 грама марихуана.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов