Деня на розовата фланелка отбелязаха в Горна Оряховица

Мисия

22-02-2017, 15:34

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В световната кампания се включиха ученици и учители от ОУ „Паисий Хилендарски”

Розови фланелки облякоха днес ученици и учители от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Горна Оряховица. Така те се включиха в световната кампания насочена срещу тормоза в училище. Децата, заедно със своите учители нарисуваха с телата си голямо сърце в двора на училището, в знак на солидарност и съпричастност към инициативата. „Това е нашият начин – чрез забавление и много усмивки да кажем не на тормоза в училище”, споделят учениците и учителите.

За четвърта поредна година Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Горна Оряховица организира отбелязването на Деня на розовата фланелка. Кампанията е насочена срещу тормоза в училище се провежда в последната сряда на месец февруари, което през тази година е на 22 февруари.

Местната комисия предостави информационни материали, розови балони и лентички на училищата в общината с призив учебните заведения да инициират мероприятия, свързани с приятелството и солидарността. Тази година акцентът върху материалите, изработени от комисията е насочен върху посочване на позитивните подходи за реагиране в ситуации на конкурентност, противоречия и конфликти, с оглед предотвратяване или прекратяване на тормоза.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов