Търновски третокласници са „Посланици на здравето“

Мисия

16-02-2017, 08:32

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Проект „Назад към природата” на ОУ „Св. Патриарх Евтимий” във Велико Търново има за цел чрез занимателни игри децата да осъзнаят ползите от здравословното хранене. Подробности разказа в интервю по Радио „Фокус”-Велико Търново Силвия Пенева, класен ръководител на 3 „г” клас в учебното заведение, които са спечелили проект по националния ученически конкурс „Посланици на здравето” на Министерство на здравеопазването.

По отношение на това дали не са прекалено малки да осъзнаят ползите, Силвия Пенева отбеляза, че дори в трети клас е малко късно за това, защото още в най-ранна възраст в семейството трябва да се формира начинът на хранене.

„Ще се опитваме да въздействаме и на родителите. Ние получаваме голяма подкрепа от тях. Те ще вземат активно участие в една от дейностите по проекта. Ще се включат в конкурса за приготвяне на билков чай и храни, които включват мед и здравословни продукти. Освен това, започваме всеки ден с танц. Когато бяхме първа смяна го правихме по 5 минути сутрин, а когато сме втора го правим на обяд. Не пропускаме във всеки един момент да излезем навън, въпреки че е студено времето, за да може децата, освен да се хранят природосъобразно, и да се движат. Изработили сме няколко колажа от плодове и зеленчуци, пирамида на здравословното хранене и книгоразделители, които ще подарим на децата от Велико Търново в неравностойно положение. Според мен това е една подходяща възраст за начало на такъв начин на живот”, уточни Силвия Пенева. Тя отбеляза, че в конкурса са се включили около 30 училища от страната.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов