Български студент в Дания с презентация в Търново за тайните на безплатното образование

Животът

13-02-2017, 10:28

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вилимир Йорданов от VIA University College ще говори с кандидат-студенти от Велико Търново на 16 февруари

Дания продължава да привлича все повече кандидат-студенти от България, а изминалата година продължи тенденцията за увеличаване на интереса към тази държава като образователна дестинация. Именно за да помогне за по-голяма информираност, Интеграл организира среща с Вилимир Йорданов - студент трета година във VIA University College, специалност Mechanical Engineering.

Събитието ще се състои на 16 февруари от 15:30 ч. в офиса на Интеграл във Велико Търново. Младият българин ще разкаже за впечатленията си от времето, прекарано в Дания – методите на преподаване, практиките, живота в скандинавската държава и мечтания стаж в най-голямата компания в свeта за възобновими източници на eнeргия.

Все повече българи се доверяват на Дания в търсене на качествено образование, фокусирано върху разрешаването на реални казуси по време на обучението и персонално отношение от преподавателите. Спокойният и екологичен начин на живот, високият стандарт, безплатното здравеопазване и фактът, че Дания е избрана от Световната банка като държавата, в която най-лесно се прави бизнес, неслучайно кара датчаните да се гордеят с отличието "Най-щастливата нация в света".

„Висшето образование в Дания е безплатно. Институциите предоставят богат избор от програми на английски, както за степен бакалавър, така и за магистър. Практически насочените дават възможност на студентите да прилагат наученото върху реални бизнес проекти, обясниха образователните консултанти от Интеграл. – Що се касае до VIA University College, той предлага широка гама от образователни програми с акцент върху приложните науки. Тъй като е един от най-големите университети, той се стреми да бъде водеща образователна институция както в Дания, така и в международен план.“

За последната година повече от 300 българи са заминали с помощта на Интеграл в „Страната на замъците и музеите“.

На 16 февруари Интеграл и Вилимир Йорданов ще отговорят на всички въпроси относно кандидатстването, подготовката на документите, съдействието за настаняване, приема и правата и възможностите в Дания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов