Първа Нощ на книгите за Хари Потър организират във Велико Търново

Велико Търново Лайф

07-02-2017, 08:28

Снимка:

Туитър

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Магьосници и мъгъли се събират за игри и състезания

Нощ на книгите за Хари Потър ще се проведе днес от 18:00 до 20:00ч. във филиал „Славейче” на РНБ „П. Р. Славейков” в Старата столица. Инициативата се провежда за трета поредна година в страната и за пръв път във великотърновската библиотека. 
Вълшебното събитие е на тема „ Професорите на Хогуортс „ и е организирано от издателство „Егмонт”. Целта е да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. 
„По инициатива на децата от фен клуба на Хари Потър, които са предимно от ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, е обявен дрескод за събитието – мантии или елегантни дрехи, вдъхновени от поредицата. Ще има конкурс за най-добър костюм, вълшебни напитки и много магии.”, сподели за Общинско  радио Велико Търново Виктория Роглева от РНБ „П. Р. Славейков”. 
Освен това магьосници и мъгъли ще организират тематични игри, предизвикателства и състезания, ще си припомнят любими откъси от книгите, а с викторина ще проверят познанията си за вълшебния свят на „момчето, което оживя”. 
Над шест регионални библиотеки в страната се включват в тазгодишната Нощ на книгите за Хари Потър, което доказва, че, като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата на Дж. К. Роулинг успява да превърне четенето в удоволствие и наслада. 
  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов