Стамен Белчев:От всеки мач трябва да се вадят поуки

Надявам се с привличането на Бодуров да е полезен в защита

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев коментира предстоящата селекция на отбора. "Червените" се разделиха с нападателя Диого Виана, но според специалиста, има нужда от още класни попълнения в предни позиции.

"Пожелавам успех на Диого Виана, един добър футболист. Той показа две лица - много силно начало, но впоследствие загуби ритъм след травмата. Добър футболист, но ще се справим и без него. Другите трябва да покажат, че заслужават да са в ЦСКА", заяви Белчев само пред Диема Спорт за раздялата с португалеца и говори за селекцията.

"Имаше отдавна разговори за Виана, така че очакваме и негов заместник, но и на други позиции очакваме футболисти. Надявам се да е скоро и да може по-скоро да влизат в синхрон с останалите играчи", сподели Белчев.

"Има по двама на почти всеки пост, но ми се иска да имаме по-класни играчи в атака. Надявам се с привличането на Бодуров да е полезен в защита, но в офанзивен план искам да изглеждаме по-добре", заяви треньорът и говори за контролата с Рубин, загубена с 2:4 след пълен обрат.

"От всеки мач трябва да се вадят поуки, със сигурност и от този ще го направим. След като поведохме с 2:0 стояхме много далеч от противниците и нямаше преса. Позволихме да си правят пасове напред без съпротива, от там дойде и първият гол. При втория не спазвахме тактическа дисциплина", заяви Белчев и сподели мнението си за втората част на мача.

"Мисля, че през второто полувреме отстъпихме на един добър отбор, който съвсем заслужено победи. Притеснен съм от начина, по който изглеждахме в защита. До предния мач казвах, че трябва да работим в атака, сега се откриха слабости отзад. Ще наблегнем и в двете фази, за да изглеждаме по-добре занапред", сподели треньорът.

Двама от играчите му се контузиха по време на битката с Рубин Казан, като с травми от терена излязоха Александър Дюлгеров и Станислав Манолев. Белчев разкри и какво е състоянието им към момента.  

"Александър Дюлгеров беше настъпен, ще му направят снимка, защото има оток на ръката. Манолев извади лакът, ще бъде шиниран, дано да няма фрактура, дано е само изваден, а без фрактура. Дано се възстановят по-бързо. Ние не знаехме какво ще се случи, нямаше да ползваме Станислав. Но няма какво да направим, така е", заяви треньорът.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов