Библиотеката на Читалище „Надежда 1869” вече може да кандидатства по проекти

Велико Търново Лайф

20-01-2017, 08:00

Снимка:

читалище Надежда

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Включиха я в Регистъра на обществените библиотеки в България

50 822 единици и 301 читатели регистрира за изминалата година библиотеката към НЧ „Надежда 1869” във Велико Търново, съобщи Общинско радио. Посещенията за годината са 4289, от които 3778 заемни и 1511 – в читалнята. Библиотеката вече е включена в Регистъра на обществените библиотеки в България, който й дава възможност да кандидатства за бъдещи проекти в тази област. 
С богата културна програма може да се похвали още читалище „Надежда”. Общо 55 са събитията, провели се в салона на културната институция през 2016-а. 25 от тях са водещи спектакли от националния театрален афиш. 
През изминалата година читалището кандидатства и спечели проект „Заедно с песента – празник на хармонията, красотата и приятелството“ по програмата „Мобилност 1” на Национален фонд „Култура” към ресорното министерство за подпомагане на пътните разходи на хор „Царевец” в участието му в VІ международен хоров фестивал „Черноморски звуци“ в Балчик. Кандидатства и в Културната програма на Общината за участие със съвместен проект за „Национален фестивал на студентското театрално изкуство „Маска и тога”-2017. Читалищното ръководство проучва и се подготвя да участва в различни проекти за културна дейност и в културната програма на Общината. Една от целите му е с подкрепата на кметската администрация да възстанови сцената на театралния си салон. 
  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов