3034 лв., храна и одеала дариха търновци за бездомните животни

Велико Търново Лайф

11-01-2017, 09:10

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кампанията е по-успешна от миналогодишната, отчитат от сдружение "Приятели на животните ВТ"

3034.44 лв., 50 кг храна и 8 одеала дариха великотърновци по време на благотворителната кампания на сдружение "Приятели на животните ВТ", провела се на Коледния базар в старата столица. Сумата е със  750 лв. повече от миналата година, когато кампанията стартира. От организацията вече са закарали в кучешкия приют в Шемшево първия транш от 30 кг храна. При следващото си ще предоставят останалите 20 кг, както и одеялата. С част от събраните средства ще бъдат закупени ваксини за кучетата в приюта, а с другата част "Приятели на животните ВТ" ще осигури талони за безплатни кастрации за бездомни котки.
”За втора поредна година организирахме благотворителна акция с цел събиране на средства за приюта за безстопанствени животни в Шемшево, както и за бездомните животни в гр. Велико Търново. Искаме да благодарим на всички, които дариха, както и на нашите доброволци, без чиято помощ нямаше да можем да осъществим акцията! Благодарим и на нашия ексклузивен спонсор - агенция за недвижими имоти „Янтра Хоумс”, както и на г-жа Зорница Миладинова, с чиято помощ от община Велико Търново ни предоставиха за безвъзмездно ползване една от къщичките на Коледния базар.” – споделят от сдружението.

Ако има желаещи да дарят, който не са имали възможност да посетят на място къщичката по Коледа, а искат да дарят храна, постелки или играчки, могат да се свържат със сдружението във фейсбук.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов