Извършители на дързък въоръжен грабеж получиха условни присъди

Крими

15-12-2016, 07:49

Снимка:

фейсбук

Автор:

mhristova

Всичко от Автора

Четиримата тръгнали за 50 бона плячка, откраднали два телефона и 300 лв.

Условни присъди получиха трима софиянци и един перничанин на възраст между 20 и 24 години, извършили дързък въоръжен грабеж на 14 октомври т.г. в Горна Оряховица. Определението е на Районния съд в железничарския град, след като е одобрил постигнатото споразумение между обвиняемите и прокуратурата.  

Единият от обирджиите, 24-годишен от София, работил във фирма за резервни авточасти. Мъжът с инициали А.С., в предварителен сговор с останалите (Н.П. на 22, Р.И. на 20 и Н.А. на 21 години), решил да оберат горнооряховчанина. Жертвата работил като шофьор и доставял стоки до различни контрагенти, един от които е фирмата, в която работил софиянецът. Извършителят дал информация на останалите за сключването на голяма сделка, при която шофорът трябвало да носи в себе си сумата от около 50 хиляди лева. Той издал и подробни детайли за навиците на шофьора. Така на 14-ти октомври т.г., около 15,50 ч., след като го преследвали от София до родния му град, 44-годишният мъж бил нападнат пред дома си в Горна Оряховица, пребит и ограбен. За изненада на младежите, плячката била два мобилни телефона, 300 лв. и документи. Оказало се, че практика на фирмата, в която жертвата работел, била  разплащанията да стават по банков път. 
Престъплението бе разрито четири дни след извършването му от криминалисти на Районно управление в Горна Оряховица, съвместно със сектор „Криминална полиция” при Областната дирекция на МВР-Велико Търново и отдел „Грабежи” при Главна дирекция „Национална полиция”. Откраднатите вещи бяха намерени изхвърлени в близост до село Козаревец. Колата, с която е извършено деянието, е собственост на един от обвиняемите, като били използвани фалшиви номера от трабант, регистриран на лице от София.

Трима от обирджиите са с условни присъди от пет години, а един – от три. Четиримата са осъдени да заплатят по 171 лв. разноски по делото. Определението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила присъда. Може да бъде обжалвана единствено промяната на мярката за неотклонение на единият от крадците, която от домашен арест е изменена в парична гаранция в размер на 1 000 лв. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)