Ден на отворени врати в Отделението по акушерство и Неонатологичното отделение

Велико Търново Лайф

06-12-2016, 14:11

Снимка:

Даниел Йорданов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бъдещите родители ще научат и за значението на стволовите клетки

МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД организира Ден на отворени врати за бъдещи родители в Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологичното отделение, на 13 декември /вторник/ 2016 г., от 13:00 ч. до 14:00 ч.
Желаещите да се запознаят на място с условията в двете отделение, на най-голямото болнично заведение в област Велико Търново, следва да заявят визитата си предварително на „лично съобщение” във Facebook страницата на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”, до 13:00 ч., на 12-ти декември, като посочат име, име на евентуален придружител /татко/, както и телефон за обратна връзка. Ще могат да бъдат посрещнати до 20 бъдещи майки и 20 бъдещи татковци. Пред тях представител на МЦ "Афродита" ще разкаже за съхранението на стволови клетки, които могат да се окажат животоспасяващи за новороденото. Ще се разясни полезността на тази услуга и защо уникалният момент да бъдат събрани тези клетки е по време на раждането. Ще бъдат изтъкнати и предимствата на "Future health"- първата частна акредитирана банка за стволови клетки в Европа.
Записалите се бъдещи родители ще получат подробна информация за грижата за новородените от дежурния екип в Неонатологично отделение, а след това ще разгледат от близо първокласните условия за родилките и техните рожби. 
По възможност във времето за обиколка ще бъдат достъпни: двете предродилни и родилни зали за нормално раждане, стаите за настаняване на родилки и бебета във времето за послеродов престой, стаята за здраво новородени, т.нар. физиологичен сектор, помещенията за диагностика и лечение на недоносени и рискови новородени. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов