Най-добрите геймъри от цялата страна са във Велико Търново този уикенд

Животът

03-12-2016, 09:14

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

За пръв път емблематичната серия Let’s Play излиза извън София, излъчват я онлайн

Днес и утре - 4 декември, великотърновският Дворец на културата и спорта „Васил Левски“ ще посрещне зимното издание на най-престижното гейминг събитие – Let’s Play, което се организира с подкрепата на Община Велико Търново
За първи път емблематичната серия от турнири Let’s Play излиза извън София и избра старата столица за домакин на зимното издание на виртуалните надпревари. 
Най-добрите геймъри от цяла България ще се състезават в турнири по най-популярните видео игри - League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone и още много други с награден фонд от 7 000лв. 
Посетителите ще могат да се състезават, да наблюдават всеки един от турнирите, както и да изпробват най-новите технологии и игри. Освен това, организаторите са подготвили специална изненада за всеки гост в ДКС „Васил Левски“, а именно – изкачване на Еверест чрез магията на виртуалната реалност. 
Събитието ще бъде излъчвано в интернет в реално време за тези, които няма да имат възможност да го посетят на живо. 
Есенното издание на събитието събра над 8000 посетители и над 1000 участници в различните гейминг състезания. 
Оттогава досега организаторите от Gplay TV имат 8 гейм-турнира зад гърба си, 5 от които под името Let's Play. Над 3000 участници се включиха в организираните гейм-прояви на GPlay TV за последната година с раздаден награден фонд от над 50 000лв. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов